KORPUS:
1 hrnek celozrnné žitné mouky
1/2 hrnku sypaného musli s jahodami
1/2 hrnku šťávy z jahod
1 vejce
1/2 hrnku třtinového cukru
1 lžíce ba přípravy:kakaa
2 velké jahody
1 prášek do pečiva
1/2 hrnku jahodového kefíru (nebo mléko)
Hera a mouka na vymazání a vysypání formy
KRÉM:
1 hrnek šťávy z jahod,
1 odtučněný tvaroh
1/2 lžíce vanilkového cukru
3 lžíce jogurtu (jahodový nebo bílý)
DOHOTOVENÍ:
1 hrnek čerstvých nebo mražených jahod
1 želatina
mandlové lupínky
Andělsky lehký jahodový dort
KORPUS:
Vejce ušlehat s cukrem do pěny, postupně přisypávat mouku, musli, jahody,kakao; přilévat šťávu z jahod a kefír, nakonec kypřící prášek. Těsto nalít do vymazané a vysypané formy - péct na 150°C asi 40-45min.
KRÉM:
Tvaroh zalít šťávou, přidat cukr s jogurtem a vyšlehat.
Rovnoměrně rozetřít na vychladlý korpus.
DOHOTOVENÍ:
Okraj natřené plochy obsypat mandlovými lupínky, střed poklást jahodami a ty lehce zalít asi 2lžícemi želatiny připravené podle návodu.