Pytel peněz
3 vejce, 3 lžíce cukru krupice, 3 lžíce polohrubé mouky.
Krém: polovina (125 g) másla a 50 g čokolády na vaření
Marcipán, čokoládové penízky
Postup:
Vejce našleháme s cukrem, nakonec opatrně vmícháme mouku. Upečeme na menším plechu piškot. Mezitím si utřeme máslo a postupně do něj přidáváme po troškách rozehřátou čokoládu. Necháme trochu vychladnout a pak znovu vyšleháme. Vychladlý piškot rozkrájíme na obdélníčky, promažeme krémem a vrstvíme na sebe. Pak jim trochu hrany seřízneme do pyramidky a přeneseme na rozválený plát marcipánu. Ten nevykrajujeme, jen se snažíme ho rozválet přibližně do kulata.
Pak marcipán obalíme kolem piškotového korpusu. I když by k tomu člověk potřeboval třetí ruku jde to velmi lehce, když si část marcipánu podepřete válečkem dle obr., protože marcipán se na krém "přilepí". Pak jen ovineme z bílého marcipánu "provaz" spletený ze dvou válečků a pomocí rozehřáté čokolády přilepíme čokoládové penízky.